بهداشت و محیط زیست

مطالب مرتبط با مهندسی بهداشت محیط و محیط زیست

مطالب مرتبط با مهندسی بهداشت محیط و محیط زیست

بهداشت و محیط زیست

آدرس وبلاگ قبلی :
Http:// hamedenviro. Blogfa.com

آخرین نظرات

بازرسی در بهداشت موادغذایی

جمعه, ۹ خرداد ۱۳۹۳، ۰۷:۰۰ ب.ظ

مقدمه :‌

پیشرفت در صنایع غذایی و کشاورزی و استفاده از مواد افزودنی مختلف وجود وقوع آلودگی های اتفاقی در مراحل مختلف تولید وتوزیع مواد غذایی مسائل جدیدی را بوجود آورده که علی رغم مفید و موثر بودن برخی مواد و روشها در حفظ و نگهداری مواد غذایی در بسیاری از موارد مصرف بیش از حد این مواد اثرات سوء بر سلامتی جامعه دارد . همچنین مصرف برخی از مواد شیمیایی ،‌آنتی بیوتیکها ،‌داروها و هورمون ها در کشاورزی و دامپروری موجب بروز عوارض پیش بینی نشده درمحصولات تولیدی می گردد که نمونه آن بیماری جنون گاوی و یا آنفلونزای مرغی می باشد که سلامتی مصرف کنندگان را تهدید می کنند با توجه به این موارد ،‌کنترل و بازرسی واحدهای تولید و عرضه مواد غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد .

 

تعریف بازرسی ( ‌مواد غذایی ‌)

منظور از بازرسی : بازدید و بررسی وضعیت بهداشتی مراکز تهیه وتوزیع وفروش مواد غذایی و اماکن عمومی به منظور اعمال ضوابط ( بهداشت محیط ) و مواد غذایی است .

 

هدف کلی از بازرسی :

رعایت اصول و موازین بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و وسائط نقلیه حامل آن و عرضه مواد غذایی سالم و بهداشتی در جهت ارتقاء سلامت جامعه

 

اهداف اختصاصی

الف :‌بازرسی از مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و وسایط حمل ونقل مواد غذایی

1- حصول اطمینان از رعایت اصول و موازین بهداشت فردی و عمومی در مراکز تهیه وتوزیع و فروش مواد غذایی

2- اطمینان از مطابقت وضعیت وسایط حامل مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی با ضوابط و آئین نامه های مربوطه

3- اعمال قوانین و مقررات مربوط به مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی

4- ارائه آموزش های لازم به متصدیان و کارگران مراکز مذکور

ب - بازرسی به منظور کنترل مواد غذایی :‌

1- حصول اطمینان از عرضه مواد غذایی سالم و جلوگیری از عرضه مواد غذایی فاسد یامشکوک به فساد

2- حصول اطمینان از مطابقت وضعیت میکروبی و شمیمایی مواد غذایی با استاندارهای مربوطه

3- توقیف و نمونه برداری مواد غذایی مشکوک به فساد و جلوگیری از فساد و معدوم نمودن مواد غذایی

محل بازرسی : کلیه اماکنی که به نحوی در تولید ، نگهداری و توزیع وعرضه حمل ونقل مواد غذایی نقش دارند
می باشد از جمله انبارها ، سردخانه ها مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و آشپزخانه ها و وسائط نقلیه

 

شیوه های مختلف بازرسی از مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی :

1- مراجعه به مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی طبق برنامه مدون از پیش تعیین شده و کنترل مسائل بهداشتی و مواد غذایی و آموزش زمانی و مکانی

2- طرح تشدید کنترل بهداشتی اماکن ومراکز ( طرح ضربت )

3- اجرای گشت ویژه جهت برخورد با فروشندگان مواد غذایی به صورت دوره گردی

4- بازرسی در قالب اکیپ های مشترک با ارگانهای ذیربط از جمله بازرسی در قالب اکیپ فرمانداری بازدیدهای مشترک با شبکه دامپزشکی ، بازدید با اتحادیه های مختلف صنفی و ...

5- تغییر شیوه زندگی مردم از طریق تغذیه مناسب و بهداشتی

 

چالش های موجود در بازرسی از مراکز تهیه و توزیع و فروش موادغذایی و کنترل مواد غذایی

1- کمبود نیرو و ازدیاد مراکز تهیه وتوزیع مواد غذایی و وسایط حمل و نقل مواد غذایی

2- کمبود وسیله نقلیه جهت بازرسی

3- متناسب نبودن سر فصل آموزشی دانشگاهی با مسئولیت ها وبازرسی های بهداشتی

4- عدم اطلاع کافی متصدیان و کارگران مراکز و اماکن و همچنین جامعه از قوانین و مقررات جامعه

5- فقدان حق و حقوق مزایای بازرسی در مقایسه با سایر ارگانهایی که وظیفه بازرسی دارند.

6- تعداد مراکز بازرسی و دخالت در وظایف و مسئولیت های یکدیگر

7- وجود بعضی نارسایی ها در کنترل قاچاق مواد خوردنی ، آشامیدنی و آرایشی وبهداشتی

8- نداشتن وسایل ارتباطی ( بی سیم ،‌موبایل ، ... ) بازرسین با مراکز بهداشت

9- عدم حمایت قانونی از بازرسین بهداشت

10- کمبود امکانات آزمایشگاههای کنترل مواد غذایی

 

راه کارها

1- تامین خدمات پشتیبانی از جمله نیرو – وسیله نقلیه ، وسایل ارتباطی سریع و لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی

2- تخصیص شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات بهداشت محیط و مواد غذایی در دادگستری ها و یا رسیدگی خارج از نوبت به اینگونه پرونده ها

3- کنترل موثرتر جهت جلوگیری از ورود مواد غذایی قاچاق به کشور ونیز افزایش کیفیت کالاهای تولید داخل و توجه به بازاز پسندی آنها

4- برقراری حق بازرسی همانند سایر ارگانهای مشابه

5- استراد بخشی از جرایم ماخوذه از محل تخلفات بهداشتی به منظور تامین نیازهای آزمایشگاه وابزارلوازم کار

6- متناسب نمودن سرفصل های آموزشی دانشگاه ها با مسئولیت های بازرسی های بهداشتی مطابق شرح وظایف

7- افزایش میزان سهمیه ادامه تحصیلات پرسنل بهداشت محیط در مقاطع مختلف
----------------------
منبع: سایت مهندسی بهداشت محیط envi.ir

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۳/۰۹
حامد حمزه نژاد

نظرات  (۱)

۱۱ خرداد ۹۳ ، ۱۵:۵۵ مهدی ملکی سورکی
با سلام ، ضمن تشکر از مطلبتون
موفق باشید...
پاسخ:

ممنون دوست عزیز

 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی