ارتباط احتمالی تومر مغزی و استفاده از تلفن همراه
بنا بر گزارشات مرکز تحقیقات سرطان وابسته به سازمان بهداشت جهانی استفاده زیاد از تلفن همراه میتواند خطراتی احتمالی برای سلامت انسان داشته باشد. گروهی متشکل از ۳۱ متخصص سرطان در روز سه شنبه هفته پیش (۳۱ ماه مه) اعلام کردهاند که صحبت کردن طولانی با تلفن همراه میتواند ریسک ابتلا به سرطان مغز را بالا ببرد.
اعضای این گروه کاری دانشمندانی از چهارده کشور مختلف هستند. آنها پژوهشی جدید انجام ندادهاند، بلکه تنها شواهد و پژوهشهایی که در دست هستند را مورد بررسی قرار دادهاند. یکی از پژوهشهایی که مورد بررسی قرار گرفته، پژوهشی است که سال گذشته روی ۱۳ هزار نفر انجام شده که از تلفن همراه استفاده میکنند.
در جریان این بررسی وضعیت سلامتی و میزان استفاده از تلفن همراه داوطلبان در طی ده سال مشاهده شده است. اما مانند دیگر پژوهشهای طولانیمدت در این زمینه، دانشمندان اینبار نیز به نتیجهی روشنی دست نیافتند. با این وجود دانشمندان اشعههای تولید شده توسط تلفن همراه را دلیلی احتمالی برای بروز تومرهای مغزی میدانند.
ریسک استفاده افراطی از تلفن همراه برای سلامتی
یوناتان سامیت، سرپرست این گروه کاری پس از نشستی هشت روزه در شهر لیون فرانسه اعلام کرد که هنوز هیچ مدرک موثقی در دست نیست که ثابت کند استفاده از تلفن همراه سلامت انسان را به خطر میاندازد. اما او احتمال میدهد که صحبت کردن زیاد با تلفن همراه خطر ابتلا به نوعی نادر از تومر مغزی به نام گلیوم (Gliom) را افزایش میدهد.
نتایج اخیرا اعلامشده از سوی مرکز تحقیقت سرطان وابسته به سازمان بهداشت جهانی همچنین بر پایهی پژوهش دیگری است که در ۱۳ کشور مختلف انجام شده است. در میان صدها هزار نفر که در جریان این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند، در بیش از ۲۷۰۰نفر بیماری گلیوم مشاهده شده بود. اما در این بررسی هم ارتباط قطعی و مستقیمی میان بروز این تومر مغزی و استفاده از تلفن همراه یافت نشده است.
این بررسی تنها نتیجهای جانبی به همراه داشت: در میان ده درصد از داوطلبان که از تلفن همراه استفادهی بسیار زیادی میکردند، خطر ابتلا به تومر مغزی گلیوم حدود ۴۰ درصد تخمین زده شده بود. در عین حال بیماری گلیوم در مجموع بیماری بسیار نادری است. در کشورهای صنعتی سالانه در میان هر صد هزار نفر تنها حدود ۳ نفر به گلیوم مبتلا میشوند.